BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sabtu, 19 Mac 2011

PasaR maLam...:)

Assalamualaikum kawan2...:)


Hari nie aku p jalan2 kat pasar malam dengan Natasha Fairuza, Dylla Naira, Najwa Nazihah, Ziera Bouvier, n Syazwani Abrahim.....xperasan pulak dalam geng nie ada 3 Penang n 3 Selangor...hahaha...


Kami xbeli apa2 kat pasar malam,kami terus p makan kat pagar.....tapi rupanya pagar dah bertukar dinding sebab dah tukar tempat...wakakaka...aku je order mee tom yam, yang len pakat order nasi....hehhehe..


Lepas makan kami saje je jalan kat ekspo kot2 ada barang yang leh beli...xde pun aku tengok...yang aku xtahan masa keluaq tadi...Ya Allah...si Dylla Naira punya gelak dari awal p sampai balik...pening kepala kami semua....untung la dah in the relationship....hahaha....gelak sedap xpela jugak,nie gelak macam xikhlas...dylla oh dylla....lawak la keluaq dengan hang...


Hahaha,2 je la aktiviti cuti aku hari nie...tengok korea then keluaq p pasar malam..hahaha memborinkkan....hehe...jumpa lagi,daaaddaaaa....:)

Rabu, 16 Mac 2011

Nak HilanGkan StesS!!!!

Assalamualaikum kawan2...:)


Hari nie kak yuyun saje je nak post sal benda nie...kalau nak tau japgi tengok la gambar di bawah k....kak yuyun xde apa nak cakap hari nie sebab kak yuyun bengang gila dengan makhluk Tuhan yang sorang nie....hanya Tuhan saje yang tahu betapa geram dan sakit hati gila hari nie.....


Kak yuyun just nak pesan kat 'manusia' 2 walaupun dia xbaca blog nie...hahaha...kak yuyun harap dia sedar dengan diri dia sekarang nie,jangan rasa terlalu megah dengan apa yang dah ada...lagi satu jaga percakapan dengan orang lain...agama dia rasa ada ajaq kan tentang percakapan antara orang lain...jaga la sikit hati orang lain...jangan nak syok sendiri je...tak mungkin kami yang lemah nie akan lemah selamanya...Geram tul la!!!!..


Xpela kecian kat korang kena baca post yang bukan2 nie...hahaha...xpe2 kita layan gambar kat bawah nie k...sebab bila tengok gambar nie baru rasa hilang sikit geram di hati nie.....BODOH punya orang...Kau memang SETAN!!!!hahaahahah..:)







Hahahaha....kumpulan Shinee...sebenarnya kak yuyun peminat kumpulan Shinee...best sangat!!!
So apa2 pun Go Shinee!!!!!!FIGHTING!!!!
Love SHINEE.....:) :) :)

Selasa, 15 Mac 2011

Hari KoKuRiKuluM...:(

Assalamualaikum kawan2 ku:


Hari nie kak yuyun nak gitau yang kak yuyun p koko setelah 4 minggu berturut2 x p koko sebab lec ada keja....huhuhu.....takut la nak masuk kelas dia..serius!!!asal nak masuk je berdebar2,padahal dah banyak kali masuk kelas dia...


Minggu lepas yun xmasuk kelas dia sebab nak focus dekat exam BBM...dia bagi tugasan..baru tadi kami dapat tau...ketaqnya!!!nasib baiklah Intan bagitau yang En Kaha masuk lambat...kami tunggu punya lama,ingat dalam hati nak cabut dah,elok2 nak cabut dia masuk...


En Kaha kata dia nak bincang pasal tugasan yang dia bagi...apa lagi takut gila bila dengar....bincang punya bincang,dah nak habis dah soalan...senangnya dihati bila pikir dia bincang..TIBA2....


En Kaha panggil nama aku,takutnya nak angkat tangan....huhuhu..akhirnya aku angkat jugak...dia tanya apa jawapan untuk soalan seterusnya...takutnya...aku pakai jawab je..hahaha..janji kena dengan soalan..wakakaka:) lawaknya!!!


Itu jela yang aku nak cita...hahahaaha...:) :) :)

Isnin, 14 Mac 2011

ciAn kT kaWan akU..:(

Kecian kat kawan kau sorang...hehehe...dia nak post kt blog dia xleh,...hmm masalah la 2...sori la aku xleh nak gitau apa yang patut dibuat sebab aku baru je wat blog nie...hahaha,so tanya la pada yang pakar....


Apa2 pun selamat mencuba ye kawanku.....nanti aku tolong tengokkan yang mana leh aku bantu...itu pun kalau aku pandai la k....:)

Tanggal 14 March 2011

Hari nie sebelum pergi kelas aku p medic u...selsema tahap gaban lagi!!!!serius xtahan sangat....selsema nie dah lama...semua gara2 virus yang merebak...wakakaka:)pukul 3:00 aku chaw dengan kawan2 aku yang sakit jugak..huhuhuhu...


First time masuk medic u..wakaka..lawak bebenor...:D..aku tengok ramai je orang..last2 ambik keputusan nak ambik ubat je..xnak jumpa doktor...lepas dapat ubat satu beg,kami masing2 pun keluar...ubat entah apa2...ANGIN tul!!!


Kami masuk kelas typing terus...memang best hari nie sebab lec 2 ada meeting....punya kenduri la kelas kami hari nie..kalau x serius je satu kelas..hehehehe...habis je keja yang dia bagi,kami pun terus blah dari kelas sebab kawan aku yang sorang 2 sakit..pening aku dibuatnya...asal masuk je kelas typing sakit...masuk je sakit..haissshhhh.....pelik2..!!


Sebelum balik bilik kami singgah Dewan Makan beli makanan..aku beli pizza dengan air milo cincau....YUM3!!!..

Ahad, 13 Mac 2011

Rindu faMily.....:(

video

Rindu dengan family...kalau x aku dah balik penang dah minggu lepas....huhuuuhu..masalahnya tiket habis...memang aku baru balik penang je,tapi masalahnya aku nak balik lagi,nak wat macam mana...

Rindu abah,mama,adik2...depa kan cuti sekolah minggu nie..mesti la best..!!!masa aku call mama,depa dok p jalan merata alam,nak ikut jugak....huhuhu....asal aku x balik je,p jalan2...sedih tau...:(

Tapi aku faham,nak menuntut ilmu mestilah pandai berdikari kan...xpe sabar jela...tahun depan kak habis diploma,insyaallah kalau xde apa2 halangan la....;p
Lepas 2 kak nak spend time lama dengan family...yeahh!!!!assiiii....BESTnya....:)

ceRamaH beK pUnYa!!!

Assalamualaikum sahabat2 ku sekalian....:)


Den nak kabo sebab hari nie den dengan teman2 den p dengar ceramah pasal "Tips Untuk Menghadapi Peperiksaan"....tajuk punya la best...heheheehe...lagi satu sebab nak dapat kupon...lagi banyak kupon lagi baik,kan3!!!!


Aku pun siap2 la sebab kawan2 aku kata kena p dalam kul 8.20 malam sebab kupon 2 terhad je...so siap2 la,dengan kepala yang sakit..hidung yang ketat akibat selsema....aduhhhh.....:(lepas siap2 kawan aku yang sorang nie nak makan,so turun la awal kit.........makan punya makan punya makan....lepas 2 kami gerak....


Dengan semangatnya kami melangkah ke DSG(Dewan Sejuk Gila).....'bapak' sejuk...!!memang best la kan kena dengan selsema aku nie...huhuhuhu.....
Elok beberapa minit,penceramah pun sampai....Ya Allah...BORINKNYA ceramah dia nie...xsanggup nak mendengar..!!!OH TIDAK!!!!kami apa lagi,masing2 wat keja sendiri la...sorang dengar lagu,sorang lagi baca majalah korea....haisshhhh.....dengan pengerusi yang tatabahasanya lintang pukang....cian tengok dia...hahahahaha....dia ungkap je apa2 ayat,kami kat sini gelak2...gelak dengan tatabahasa LUCUNYA!!!hahahaha......


Hampir pukul 11,ceramah pun selesai....kupon pun masing2 dah dapat...kali nie kupon dapat memang best...duduk dan tunggu je...xmacam biasa,kena REBUT macam orang yang kelaparan meminta makanan untuk dimakan...memang xleh blah tul!!!!habis je ceramah,kami pun chaw dari DSG...


*Dari ceramh 2 ada la jugak info penting yang aku dapat yang leh aku gunakan masa exam nanti.....hehehehe....ORANG YANG SIBUK SELALUNYA PANDAI,DAN ORANG YANG PANDAI SELALUNYA BERJAYA..!!!!!*^_~

IngaT x laGi sAat niE????

Masa nie hari jumaat kot kalau xsilap aku.....sebab dalam gambar pakai baju kurung....waktu nie aku part 1...budak bek lagi la katakan...wakakaaka!!!
Kalau xsilap aku lagi waktu nie aku,qirah,tasya n ara nak p temerloh p beli baju untuk event k0s kami...punya kerah la tenaga semata2 nak p beli baju....pening kami!!!!
Kami pun bertolak la p terminal kalau lepas solat jumaat kot....hmm...dah sampai kat terminal beli la tiket nak p temerloh....semua pakat dengan muka leth,mau xnya bru habis kelas kowt....!!!ggrrrr!!!!!


Memang hari 2 kami malang gila...!!!TENSION yang amat!!!macam 
nie...bila kami mula nek bas kami rasa awat bas nie panas..selalu sejuk gila...xpela sebab ingat pak cik 2 x on a-con lagi....
Punya la bangang punya driver,nasib badan la aku kutuk kat sini....dia punya bodohnya xbagitau kami yang bas 2 rosak sebenarnya...kami nie kat dalam berpecah peluh...tambah2 lagi Tasya...basah habis..macam baru keluaq dari bilik aiq...hahaha...cian kat dia...:(
Yang penumpang len jangan dok habaq la...dalam hati insyaallah ada la 2 maki2an yang dilemparkan termasuk aku...wakakaka!!!!



Tengoklah wajah masing2..penuh dengan kemarahan...tapi p0sing punya pasal,ketepikan kemarahan 2.....punya la seronok bergambar sambil menunggu bas lain sampai untuk tumpang ke temerloh.....yang pemandu bas nie lari masuk semak sebab takut penumpang kat0k kepala dia k0t...memang bangang betul!!!!



Qirah: "Bila kita nak sampai temerloh nie ara???"
Ara: "Ntahla minachi oii....tido sini la jawabnya kita malam nie...huhuu..:("
Qirah: "Bangang punya pemandu,bagi aku bawak rasanya dah lama sampai...kan ara kan???"
Ara: "Betul3!!!kita bako je pemandu nie.....!"
Tasya: *tetiba* "Ya!!!kita BAKO je dia nie!!!hahaha"
Lawak je nie tau...hahaha...jangan marah ye....:)


Sempat lagi wat lawak untuk menghilangkan kepanasan yang MEMBUAK di dalam badan....heheheh:)
Tasya terduduk dah,sebab penat....ciannye..:(


Tengoklah...haiisshhh.....
Hepi dalam keadaan apa2 pun...hahaha....
*Minachi awat garang sangat???tangan 2 genggam nak penumbuk sapa???tau la tengah angin dengan driver kan....sabo jela ye Qira...hehehe.....

Walaupun kita berdepan dengan masalah, kita hepi je menghadapinya....
AMARAN kepada mana2 driver yang ingin membawa bas, sila pastikan semua kemudahan telah diperiksa...jangan la berlaku lagi peristiwa yang kami semua hadapi ini...Ingat!!!!hehehe..peace....^_^





Sabtu, 12 Mac 2011

~_@ seLepaS SpM...!!!

Tahun 2009....tahun yang x boleh aku lupa....tahun aku dengan kawan2 aku menduduki SPM....
Masa 2 jangan dok cakap la...memang perasaan bercampur baur...gembira,sedih,takut.....:(
Memang waktu nie kami study gila bangang la....xpernah2 study macam biasa...lepas sekolah wat tuisyen...waktu rehat study...cikgu2 memang push kami semua,mau xnya kami nie anak kandung sekolah nie...sekolah aku ditubuhkan tahun 2005....


Tahun 2010..x silap aku bulan 3...waktu 2 keputusan SPM dah keluar....macam2 anggapan dalam kepala hotak kami...
Nak jadikan cita lawak bila aku teringat kembali saat nie...hahaha...kawan aku NOR ASHYKIN BT ROSLEE...dia bagitau kat aku yang ayah dia dapat tau dari pihak atasan yang kawan aku nie dapat keputusan teruk sangat2...yang kawan aku nie CUAK gila...CUAK tahap gaban...!!
Dia punya tanya sekali ayah dia betul ke x apa yang ayah dia bagitau...ayah dia kata yela..keputusan memang teruk...yang shikin nie punya cita kat aku yang masa SPM dia memang wat teruk tambah2 lagi ADD MATH...aku wat xlayan je sebab memang tau dah perangai dia...merendah diri tahap LOW GILA..!!!xmasuk akal langsung....kalau aku xpela jugak,leh diterima pakai..sebab aku memang xpandai pun...huhuuhu....
Sebelum pi ambik keputusan 2...malam 2 shikin punya mesej aku bagitau yang dia takut dengan keputusan dia..dia takut kata2 ayah dia 2 benar...sebab ayah dia bagitau yang kawan ayah dia check memang nama NOR ASHYKIN BT ROSLEE....memang xlari dengan nama dia....
yang aku dok pikiaq kalau shikin keputusan dia macam yang ayah dia bagitau,aku lagi la kan...memang kena penabuh denga family la....


Detik nak p ambik keputusan dah sampai...huhuhu...memang takut gila2...geng2 aku plan nak p pukul berapa,jumpa kat mana...semua 2 dah settle...kami pun gerak la p sekolah dalam kul 11 x silap aku....sampai je kat pintu sekolah,tengok ramai orang p nak ambik keputusan...Ya Allah!!!!ketaqnya kaki nie nak melangkah masuk sekolah...takut gila dengan keputusan kami...mau xnya,kami nie kelas first,so kena la tunjuk yang kami nie BAGUS la sikit...hehehehe....
Kami pun masuk sama2...kami wat2 jalan sekeliling sekolah..x pi ambik keputusan lagi..hahaha saje nak buang masa sambil nak hilangkan debaran yang melanda....
Pas 2...masing2 dengan muka CUAK p ambik keputusan dekat cikgu....lepas sain semua dokumen yang kena sain....kami pun genggam la keputusan masing2...takut kalau orang len nampak....hehehe...
Dah semua habis sain,masing2 tunjuk keputusan antara satu sama lain....first2 2 takut....last2 keputusan kami lebih kurang sama je...cuma point je lain2....kami 3 orang dapat sama kecuali inah...lebih satu A dari kami..dia xpayah cakap la..akal batu delima....


Cikgu2 semua pakat mai tanya dapat berapa...kami senyum sambik jawab dapat cukup2 makan je janji lulus semua....lepas 2 cikgu2 semua ucap tahniah..2 je..kami semua happy la jugak sebab xsangka dapat result macam 2...kalau nak ikutkan exam biasa kami xpernah dapat keputusan macam nie...susah sangat nak dapat...!
Lepas je dapat keputusan SPM 2 kan,aku punya marah kat shikin...2 la len kali pikiaq macam2...ayah hang saje je wat lawak bagi hang ketaq...dia punya sengeh sampai ke hujung telinga...haishh..geram aku!!!!haha..;p
Aku xleh lupa saat kita p ambik keputusan weyh...semua suka duka kita kongsi bersama...apa2 terjadi kita saling support!!kan3...!!!



Muka tersenyum gembira setelah mendapat keputusan SPM....rindu mama Zanita...:)


Muka shikin yang xleh BLAH....meluat aku...hahaha...saje je lawak...masa 2 shikin bersyukur sebab dapat keputusan yang xmacam ayah dia sangka...wakakakaka!!!!!!


Dari kiri...Chan Phey Ying...Chin Kah Yee...Lau Karn Jye...Syameem...Syawal...Nasran...Amin....
Semua muka2 pandai2...wakaka....Chan Phey Ying n Nasran mendapat keputusan yang sangat memberansangkan dengan 12A dan 5A...tinggi la 2..bersyukur lah ek dah rezeki kita sampai kat situ je...hahaha....

Insyaallah kita semua akan mencapai kejayaan masing2 dengan cemerlang....AMIN....
Rindu korang semua!!!!@_@



Koleksi :) Novel-novel Kak Yuyun...

                Aku start suka n baca novel masa aku form 3...kawan aku la yang ajaq baca novel nie...sape lagi kalau bukan Nor Ashykin bt Roslee....haissshhh...family hantaq p sekolah soh belajar,nie baca novel...aduhh....
Sekarang aku mula beli novel untuk wat koleksi...hahaha pantang ada duit sikit je novel...tapi x banyak la sangat....kalau banyak memang kena penangan siku la dari mama aku..wakaka....Aku suka novel yang berunsurkan remaja..wahh..!!pas 2 aku suka cita yang macam paksa2 kawen..confirm aku belinya novel 2...kalau aku baca novel 2 kalau leh xmakan satu hari..lyn novel punya pasal...hehe!!:)
Nie antara novel yang pernah aku baca dan aku beli....


Dulu gila sungguh dengan novel nie..!!!like3..:)


Novel nie kalau nak tau citanya,masa aku beli xsempat aku nak baca kawan2 aku dah rembat awal2...aku macam besa la...MENGALAH..hahaha...bagi la depa baca dulu....
Yang aku nak tergelaknya bila novel nie sampai je kat aku,aku tengok xmacam novel dah...hahaha...kemek2 je...haisshhhh..nak kena siku depa nie...babab kang..bru tau...!!


Novel nie aku pinjam kat maksu aku...dia pun gila novel  jugak macam aku....BEST jugak cita nie,bagi aku la...xtau la bagi orang len..sebab aku pakai bantai je baca nie..hahaha...


Novel nie aku nak cita memang aku nangis sebab hayati sangat2...sedih kowt....merah hidung bila baca novel nie...wakaka,lawak kan..novel punya pasal sampai menangis2 dibuatnya....


Ria Qistina....hmmm...novel nie aku baca kalau x silap aku masa form 3....'bapak' best giler cita nie....wadduuhh...sampai aku sanggup membelinya walaupun telah baca....nak wat koleksi punya pasal....


Nie pun novel yang pernah aku baca...best jugak la..kalau xbest x la aku cita kan...hahaha...


Lafazkan kalimah cintamu...novel yang baru je aku beli dalam tahun nie....best jugak cita dia...sape xkenal Siti Rosmizah,penulis yang tip top yang semakin meningkat...hopefully dia dapat reka novel2 yang lebih best..confirm eden beli puny0...hahaha....


Satu2nya koleksi novel yang dikarang oleh lelaki yang aku beli....sebab best 2 yang aku beli....novel nie bersiri...yang sempat aku beli Bagaikan Puteri dengan Cinta Sang Ratu...yang Hijab Sang Pencinta aku xbeli lagi sebab dok gila dengan novel lain...hahahaha...nanti2 la aku beli...hehe:)

Banyak lagi novel yang aku xpaparkan....nanti pening lak kepala hampa semua dok baca blok aku nie...wakaka....nanti apa2 comment la ek...hehehe....*HIDUP NOVEL*...wahh..terLEBIH sudah..!!! 




2PM in my heart...!!!

Aku xtau sangat nape aku leh minat sangat dengan kumpulan korea nie...mau xnya...ahli2 dia 'bapak' hensem..cair kot kalau tengok.....ce tengok kumpulan nie...:)


Tengokla betapa hensemnya...hai xtahan aku bila tengok depa semua nie...hahahahax...:)


Alahai comeynya depa semua nie...!!!arghhhh!!!!wat je gaya macam mana pun...tetap comey n hensem...


Alahai 2PM...hehehe...semua lagu dia aku layan...best sangat..!!:)


Tengokla....comeynya...tapi dalam semua nie...aku minat sangat dengan sorang mamat nie....agak2 leh tau x sape dia...jeng jeng jeng......


Nie la dia Nichkhun....hensemkan dia nie...ramai sangat peminat..jeles I...wakakaka....
Dia nie darah Thailand...patut nampak macam ada kelainan sikit....aku suka gila masa dia nyanyi lagu "I'LL BE BACK"...hensem gila kot dia dalam video klip 2....hai la Nichkhun...nape la wat aku jadi macam nie...hahaha.....


Go Nichkhun!!!Go Nichkhun!!!!Go Nichkhun!!!!!.....





seBeluM sPM...@_~

Rindu sangat saat nie...serius rindu sangat..!:(...
Nak jadikan cita nie,masa nie satu hari sebelum SPM..memang kami wat gila betul..satu kelas p bergambar dengan kawan2 @ cikgu2..:) Cikgu2 pun xheran dengan perangai kami,heheehe..kelas first kan,memang wat pala...hahaha...Geng laki dengan geng p0mpuan separate..p bergambar masing2....Yang wat bestnya pengawas bawak kamera p sekolah, sape lagi kalau bukan NOR ASHYKIN BT ROSLEE,hahaha....tapi cikgu nampaknya x marah dengan perbuatan kami..sebab depa pun tau yang kami akan SPM besok hari..so bagi la kebebasan kepada kami untuk berseronok....


Kami bergambar dengan cikgu2...sape2 jela yang dapat kami jadikan mangsa....memang masa 2 semua rela je..kelakar habis...satu hari xbelajar....memang fikiran kami xkusut untuk besok....habis moto cikgu2 kami jadikan tempat untuk bergambar...*sowi ye cikgu*...yang ad masa nie cuma aku,nor ashykin,nur annisa,toe lih ying,mei sean,kah yee....geng laki punya pasal kat hampa la weyh!!!hahahaha...


Nie kelas aku...nama je kelas first...tapi tengokla keadaannya...macam tongkang pecah!!!...hahaha...tapi apa2 pun kelas kami is the BEST!!....kelas yang memegang anugerah sebagai KELAS TERBERSIH sepanjang tahun....nama kelas kami 5 Arif...Arif la sangat kan...hahaha...beberapa orang je dalam kelas nie yang cerdik2 belaka...tabik spring la kt depa nie....:)


Yang aku ingat la dalam kelas nie tergolong daripada....ikut urutan pangkat la ye...hehehe...
1-Amin bin Alif Lee...(Ketua Pengawas)
2-Mohd Nasran bin Nasehir Khan(P.Ketua Pengawas 1)
3-Aku ler...Nurul Hasyati Akma bt Abd Shaber(P.Ketua Pengawas 2)
4-Toe Lih Ying(Bendahari Pengawas)
5-Nor Ashykin bt Roslee(Bendahari Pengawas)
6-Chin Kah Yee(Setiausaha Pengawas)
7-Nur Annisa bt Noor Napis(AJK Pengawas)
8-Cheah Mei Sean(K.Kelas)
9-Mohd Syameem b Ab. Samad(P.K.Kelas)
10-Mohd Syawal b Mad Noor(AJK Kelas)
11-Ridzuan b Rahmad(AJK Kelas)
12-Nur Shakinah bt Mohd Shuaib(AJK Kelas)
13-Siti Humaira bt Mohd Shauthi(AJK Kelas)
14-Gang Kang Yong(AJK Kelas)
15-Lau Karn Jye(AJK Kelas)
16-Tharmadurai(AJK Kelas)
17-Chan Phey Ying(AJK Kelas)...


Rindu sangat dekat depa semua.....sekarang nak jumpa balik bukan main payah..sorang kat utara,selatan,barat,timur...haissshhhhh....bila la kita nak berkumpul kembali ek..!rndu sangat kat hampa..Semua kenangan dengan hampa akan aku ingat sampai bila2 weyh walaupun ada yang xberapa rapat sangat...serius walaupun aku jauh..aku masih ingat lagi detik kita bersama menelaah ilmu dalam bilik kita 2....senda gurau kita..pahit manis kena marah sama2 dalam kelas 2....aku x leh lupa semua 2...macam2 kita kongsi bersama...:)apa2 pun aku cuma nak bagitau yang aku sayang hampa sangat sebagai seorang kawan....tanpa hampa semua aku xakan faham apa itu erti PERSAHABATAN....I LOVE YOU ALL!!!!!





Muka time skema lagi...hahaha:)really miss this moment....